marți, 29 iunie 2010

"I promise"




Pe langa multe alte chestii care imi displac...printre primele se afla promisiunile.Mi se par atat de amagitoare si fals folosite.La ce cacat s-au inventat,daca niciunul dintre noi nu suntem in stare sa le respectam?Aruncam cu promisiuni stanga,dreapta fara sa gandim daca suntem capabili sa le indeplinim.De la promisiuni cazi cel mai repede in dezamagiri,fie ca e vorba de ceva nesemnificativ.
Sa incep de la chestii simple :-/ nu vi se intampla sa stabiliti o intalnire intr-una din zile sa vi se promita ca 'da ok,promit ca ne vedem in ziua X' ca apoi cu o zi inainte sa se anuleze tot.Parca te enervezi pe moment si esti gen'hai frateee,nu!!!'Tinand cont ca tu planificasei deja,te gandisei ca e rost de fun si etc.Am inceput cu ceva simplu si voi continua cu acele promisiuni mai importante,in care vrei nu vrei crezi si investesti feelinguri.'Nu am sa te dezamagesc,promit/Nu voi face ceea ce nu-ti convine,promit!/Voi fi mereu langa tine,promit' s.a.Atunci dupa parerea mea risti sa ajungi sa fi graav dezamagit,cand ai nevoie si nu e acolo cu toate ca 'a promis',cand calca deseori stramb desi stie ca te deranjeaza cu toate ca'a promis'si lista poate continua.
Eu una,as desfiinta verbul'a promite' din Dex.As fi in stare sa creez o petitie,sa strang semnaturi chiar si pe timp de criza cand tara arde,as scoate cuvantul asta din uz.Pur si simplu ma frustreaza.Nu cred in el si asta nu pentru ca sunt pesimista,doar ca am mult prea multe exemple care imi intaresc parerea personala.Exemple care ma fac sa cred ca nu isi are rostul nicio promisiune.Prefer'poate/probabil/am sa incerc/etc.'
Siiii totusi daca as expulza definitiv cuvantul,ma gandesc,politicienii cu ce verb l-ar inlocui?:d

5 comentarii:

  1. Si pe mine ma intriga rau promisiunile facute si nerespectate.Dar cele mai deranjante sunt cele care sunt spuse fara sa le fi cerut,pentru ca acelea te fac sa le crezi involuntar...Bine,ca asta e doar cazul meu:)).

    RăspundețiȘtergere
  2. Baaai,nu cred ca e doar in cazul tau.Automat vrei nu vrei te increzi intr-o promisiune mai ales cand e spusa cu atata seriozitate s.a.
    Nvm,le detest oricum. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Siii... prima semnatura vine de la mine :)) Le detest si eu. Noroc ca sunt genul care dupa ce aud promisiunea incerc pe cat posibil sa ma asigur ca va fi indeplinita, exceptand cazurile referitoare la sentimente. :( Acolo nu mai tine de mine.

    RăspundețiȘtergere